CBS de Finne contactgegevens

Adresgegevens

Christelijke basisschool de Finne
Jancko Douwamastrjitte 45
8495 JA Aldeboarn

Telefoon: 0566 631302
Mailadres: definne@pcboleeuwarden.nl

naam:
e-mail:
ik heb:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
kind(eren) op school
Ik ga akkoord met het privacybeleid
verzenden annuleer

Uw aanmelding is met succes verwerkt.


sluiten

nieuwsbrief

 
menu

Wie zijn wij?

Op een mooie plek in het dorp Aldeboarn, met een ruime speelplaats voor de kinderen en omringd door veel groen, vindt u christelijke basisschool ‘de Finne’. Hier staat uw kind gedurende zijn of haar basisschooljaren centraal. Als Finne-team bieden we elke leerling op zijn of haar niveau een gedegen onderwijsaanbod en een optimale ontwikkeling.

Het onderwijs is dus passend en divers. In de school werken wij in vier combinatiegroepen (groep 1/2, groep 3/4, groep 5/6 en groep 7/8). De gemiddelde groepsgrootte is rond de 25 leerlingen. Positief is daarin dat we de leerlingen goed kunnen volgen en een passend aanbod kunnen geven in de ontwikkeling.

Op naar de toekomst

Binnen ons onderwijs is de overdracht van kennisoverdracht de belangrijkste eigenschap. Deze wordt ondersteund met de vaardigheden waarmee uw kind nu en in de toekomst verder komt in leven en werk. We noemen ze de 21ste -eeuwse vaardigheden.

U ziet ze in de school onder meer terug in kind gesprekken, reflecteren op leren, gedrag en omgang met elkaar, ontwikkeling van (eigen) verantwoordelijkheid, maken van keuzes, kritisch denken, gebruik van en omgang met digitale middelen en moderne media, burgerschap. We bouwen actief aan het eigenaarschap van de kinderen in hun leren.

Belangrijk op onze school is de driehoek kind-ouders-leerkracht. Het is die driehoek waarin we samenwerken aan de optimale ontwikkeling van kinderen. Daarbij is onze inzet die van een professioneel en enthousiast team! We zijn heel blij met de groei van het aantal ouders/verzorgers dat bewust voor de Finne kiest.  

De Finne?

De ‘finne’ is het weiland dat het dichtst in de buurt ligt van de boerderij. De boer kan hier het beste toezicht houden op dieren die extra zorg nodig hebben en op het jongvee. Zo wil CBS de Finne aan kinderen de veilige plaats bieden waar ze zich in hun jonge jaren goed kunnen ontwikkelen om later de grote wereld in te gaan.

Nu ziet u dit vast ook terug in ons logo!

 

(meer over dit onderwerp)